Wykładziny dywanowe

Wykładziny dywanowe w rolce znajdują zastosowanie we wszystkich domowych pomieszczeniach. Duża ilość rodzajów pozwala na ich stosowanie w sypialniach, garderobach, pokojach dziennych, korytarzach, jadalniach. Wykładziny są ciepłe i miękkie w dotyku a przy tym wygodne. Szeroki wachlarz kolorów zadowoli nawet najbardziej wymagającego klienta.

Wykładziny w płytkach. Zastsowanie obiekty, biurow, hotelow, szkolne itp.

Włókna polipropylenowe PP – ekonomicznej jakości włókno stosowany do produkcji wykładzin. Ze względu na swoją strukturę, są bardzo trudne w utrzymaniu czystości, nieodporne na wgniecenia i mała różnorodność kolorystyczna. Zaletą jest natomiast stosunkowo niska cena.

Włókna poliamidowe, włókno nylonowe  PA – nowoczesny typ tworzywa używany do produkcji wykładzin. Wykładziny te są łatwe do utrzymania w czystości, nie gromadzą brudu, łatwo z nich usunąć ciężkie zabrudzenia w postaci np. kawy lub czerwonego wina. Elastyczność włókna powoduje, że się nie łamie ani nie ugniata się i wraca do swojego pierwotnego kształtu. Dostępny szeroki wachlarz kolorów.

Zastosowanie

Wykładziny dywanowe mają swoje przeznaczenie do użytku domowego oraz do użytku komercyjnego. Użytkowanie komercyjne (31, 32, 33) oznacza w praktyce, że wykładzina może być stosowana w miejscach gdzie występuje duże natężenie ruchu, takich jak sklepy, biura, hotele, itd. Im wyższy współczynnik gramatury, tym bardziej wykładzina odporna jest na ścieranie i zaplamienie.

Masz pytania? Skontaktuj się z nami

Ta strona używa ciasteczek. Więcej informacji

Ciasteczko (formalnie HTTP Cookie, w skrócie ang. cookie, tłumaczone czasem jako plik cookie) – mały fragment tekstu, który serwis internetowy wysyła do przeglądarki i który przeglądarka wysyła z powrotem przy następnych wejściach na witrynę. Używane jest głównie do utrzymywania sesji np. poprzez wygenerowanie i odesłanie tymczasowego identyfikatora po logowaniu. Może być jednak wykorzystywane szerzej poprzez zapamiętanie dowolnych danych, które można zakodować jako ciąg znaków. Dzięki temu użytkownik nie musi wpisywać tych samych informacji za każdym razem, gdy powróci na tę stronę lub przejdzie z jednej strony na inną. Źródło: wikipedia.org Więcej informacji: http://pl.wikipedia.org/wiki/HTTP_cookie

Zamknij